20191121_101721_200x150

Harelabben 02. desember

Vi lager pinnebrød i lavvoen!

En ordenlig hyggelig stund i lavvoen med lys, bål, julemuskk og pinnebrød/boller!

For en liten stund siden var harebarna en tur i lavvoen for å lage pinnebrød. Planen var egentlig at vi skulle dra til Furutoppen, men på grunn av sykdom ble det heller en tur hit for en sanselig opplevelse! Vi opplevde denne aktiviteten som en meget hyggelig stund. Det var julelys som hang i taket, bålet ga varme og vi hørte på julemusikk. Dette skapte en meget koselig og avslappet atmosfære inne i lavvoen. Hege hadde forberedt pinnebrøddeigen i forkant. Barna fikk kjenne på pinnebrøddeigen mens de satt så fint rundt bålet. De observerte hvordan deigen ble stekt på bålet og til slutt fikk de en liten smaksprøve. «Mere bolle» var det flere som gjentok og vi valgte derfor å kalle baksten vår for nettopp det. Dette falt virkelig i smak hos de små og barna spiste resten til lunsjmåltidet!

Gjennom slike aktiviteter får barna innsikt i bakeprosessen, hvordan pinnebrødet blir til på bålet og får stimulert sine sanser. De berører deigen og får kjennskap til ulike type konsistenser. De observerer, lukter og smaker. Dempet belysning og bål gir rom for en avslapning og ro som alle barn har behov for i løpet av barnehagehverdagen.

Legger også ved bilder fra opplegget som Zhila hadde med en liten barnegruppe. Her fikk barna utfordret seg kroppslig på en selvlagd hinderløype inne på lekerommet på avdelingen. Her fikk barna virkelig testet ut sin motorikk i form av koordinasjon (øye-hånd/øye-fot), rytme, romorientering, balanse og tilpasset kraftsinnsats. Alle barna fikk kjenne på mestringsfølelsen!

Del dette:

Skjema