Vi har samlet informasjon om koronasituasjonen og vaksine her - bestill koronatest/spm. om vaksine tlf. 469 26 102 mellom kl. 9-15

Sett deg i vaksinekø her-  for deg som er 74 år og yngre

Les mer...
error_outline
21. mai kl. 09:46

Smittesporingsteam tlf. 469 26 126 kl. 9-21. PUBLIKUM SKAL IKKE RINGE DETTE NUMMERET.

Lurer du på testsvar? Få svar direkte her på Helsenorge.

Les mer... clear
20210202_135755

Ekornstubben 5. februar

Samesamling og papprør

Denne uken har vi lært at samer har reinsdyr som de passer på og samenes falgg har mange farger.

Samefolkets dag er 6. februar og vi har hatt samisk tema i samlingsstunden. I samlingsstunden har vi sett på de fine klærne samene bruker til fest, samiske kofter. Vi har sett på film med reinsdyr, snøscooter og norlys, kjent på reinsdyrskinn og sett og tatt på reinsdyr gevir. Hege fortalte oss at samene passer på rein og når de er på tur så bor de i lavvo, et samisk telt, som er lett å flytte på. Caroline lagede gelekake som så ut som det samiske flagget og alle barna tegnet flagget med røde, blå, gule og grønne fargeblyanter. Ekornbarna syntes at gelekaka smakte veldig godt med vaniljesaus på. Hver dag har vi hørt på den tradisjonelle samiske musikkformen JOIK. Vi har lyttet, prøvd å synge med og danset til joik. Til varm-mat hadde vi samisk tradisjonsmat, viddas hurtigmat, som er laget av reinsdyrskav.

Denne uken har det vært litt for kaldt for oss, men vi har fått noen timer ute alikevel. De største barna gikk en tur til Furutoppen for å mate småfuglene i skogen, Fuglene trenger litt ekstra hjelp nå når det er så kaldt, så vi la ut frukt, solsikkefrø og meiseboller på fuglebrettet. Det har vært lek ute i naturbarnehagen og en liten tur til Soria Moria. Vi har lekt mye inne disse dagene, da har vi tatt frem togbane, lego og puslespill og vi har hørt på eventyret om skinnvotten. Et papprør kan være en veldig fin leke og brukes til mangt og mye, bare se på bildene.

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss