Vi har samlet informasjon om koronasituasjonen og vaksine her - bestill koronatest/spm. om vaksine tlf. 469 26 102 mellom kl. 9-15

Sett deg i vaksinekø her-  for deg som er 74 år og yngre

Les mer...
error_outline
21. mai kl. 09:46

Smittesporingsteam tlf. 469 26 126 kl. 9-21. PUBLIKUM SKAL IKKE RINGE DETTE NUMMERET.

Lurer du på testsvar? Få svar direkte her på Helsenorge.

Les mer... clear

Rådyrstien 1. september 2020

Rødefjær og Hiawata ser etter høsttegn

Hvordan endrer skogen seg om høsten? 

Tirsdag første september! Vi går fra sommermåneden August, til høstmåneden september. På vei ut til trollhaugen lette vi etter høsttegn. Hvordan ser vi at det blir høst i skogen?

 «Bladene detter ned på bakken! Det har pappa sagt!» konstaterte en fireåring. Ja, det gjør de, også skifter de farge! Vi fant gule, grønne, brune og litt røde blader på vår vei. Mange av trærne hadde fortsatt bladene sine på seg, men noen hadde allerede fallt ned. «De blåser ned! Sånn, svisj, svisj av vinden» sa en annen fireåring ivrig mens han viste oss alle med hånda hvordan vinden blåser bladene av trærne.

Etter hvert som vi nærmet oss trollhaugen fant vi forskjellige typer blader. Blant annet bjørk og Rogn. Gleden var stor da noen gutter fant ut at rognebladene de fant på bakken var helt like som bladene på et tre i nærheten. Da var nok det ei rogn ble de enige om.

Vel fremme på trollhaugen ble det lek i de nye klatretauene, huska og fin rollelek nede ved hytta. «Se! Et eggehus!» ropte ei av jentene ivrig! «ja, der er det ei fuglekasse». Vi ble enige om at fugleungene ikke bodde der lenger og at det var nok bare fuglelopper der nå så de lot vi være i fred.

Da vi spiste lunsj fikk vi besøk av flere veps som hadde lyst på maten vår. Det er nok lurt å ikke ha syltetøy eller annet «vepse-pålegg» i tiden fremover.

Etter lunsj gikk vi for å se etter flere blader på vei tilbake mot barnehagen. Vi fant både tyttebær og flere blader på veien. Nesten tilbake i barnehagen gikk vi for å besøke «Rognhild». Rognhild er et tre vi følger med på gjennom de ulike årstidene og ser hvordan hun forandrer seg. Det første vi la merke til nå var at hun hadde vokst! Men bladene hennes var fortsatt grønne og fine. Vi får besøke henne igjen om et par uker.

Takk for turen!

 

Galleri

20200901_095322 (Liten)

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss