Vi har samlet informasjon om koronasituasjonen og vaksine her - bestill koronatest/spm. om vaksine tlf. 469 26 102 mellom kl. 9-15

Sett deg i vaksinekø her-  for deg som er 74 år og yngre

Les mer...
error_outline
21. mai kl. 09:46

Smittesporingsteam tlf. 469 26 126 kl. 9-21. PUBLIKUM SKAL IKKE RINGE DETTE NUMMERET.

Lurer du på testsvar? Få svar direkte her på Helsenorge.

Les mer... clear
IMG_20200915_120603_150x200

Harelabben 21. september

Gode hjelpere!

Harene bidrar med sin hjelp og stabler ved fra paller og inn i skuret på Furutoppen!

Forrige gang vi var på Furutoppen så hadde Didrik og Kim kjørt opp mange paller med ved. Denne veden må jo under tak. Under sovetiden var dette en fin anledning for de største barna å hjelpe til. De vandret frem og tilbake med vedkubber i armene. Deretter ble disse stablet fint inne i vedskuret med hjelp fra de voksne. De voksne fortalte barna at det er jo så viktig at vedstabbelen er stødig, for hvis ikke så kan alt rase sammen. Så barna var ganske nøye og forsiktige med å legge ned veden. Etter en god stund ble flere av barna ganske slitne og det skjønte vi godt etter så mye aktivitet! De tok en liten pause og det tok ikke lange tiden før de igjen returnerte og ville fortsette.

Gjennom å delta i slike hverdagssituasjoner får barna en følelse av mestring, at de bidrar med hjelp, tar del i fellesskapet og får følelse av tilhørighet. De får også forståelse av hvorfor veden er så viktig for oss og er delaktige med på de ulike prosessene: levere ved til ulike plasser, stable, hente ved, kløyve, hvordan man fyrer bål, lage mat på bålet og for å skaffe oss varme. Nå som vi er på vei mot en kaldere periode blir dette spesielt viktig for oss og en stor del av vår husmannspedagogikk fremover.

Del dette:

Skjema

Snakk med oss

Skriv til oss

Besøk oss